Anasayfada SSL Gözükmüyor – Wordpess SSL Sorunu

Hafsa Koçak

Updated on:

ssl anasayfada gözükmüyor

Anasayfada SSL Gözükmüyor – Wordpess SSL Sorunu

Yeni güncelleme ile birlikte biliyorsunuz SSL sertifakası olmayan siteler “güvensiz” olarak gözüküyor.Bu sorunu aşmak için .htaccess dosyasından gerekli düzenlemeler yapılsa da bazen WordPress anasayfalarında SSL aktif hale gelmiyor.Bu da “SSL yeşil olmuyor” “SSL Yeşil değil” gibi aramaları beraberinde getiriyor.Ozaman hazırsak index.php’de ssl gözükmüyor sorununu inceleyelim.

WordPress Anasayfada SSL Gözükmüyor

Bu sorunun iki nedeni olabilir.Birincisi anasayfanızda hala “http://” linkler bulunmaktadır.İkincisi ise kullandığınız eklenti veya kodlar yönlendirme yapamamaktadır.Bunları nasıl düzelteceğiz?

1.Çözüm

Anasayfanızı baştan aşağı analiz ederek index.php’de herhangi bir “http://” linki kalmış mı bakın.Genellikle logo,favicon gibi es geçilebilen linklerde hala “http://” uzantası kalmış olabiliyor.Böyle bir link tespit ettiğinizde linki “https://” olarak değiştirin.Ardından sorun çözülecektir.

2.Çözüm

WordPress kullananların çoğı bu işi eklenti ile yapmaktadır.SSL eklentilerin en popüleri “Really Simple SSL” eklentisidir.Eğer bu eklenti ile SSL sertifikanızı aktif hale getirdiyseniz(veya başka eklentiyle) yapmanz gereken bir kaç ayar var.

Eğer yönlendirme düzgün sağlanamıyorsa

  • WordPress > ayarlar > SSL (hangi eklentiyi kullanıyorsanız) diyerek SSL eklentisinin ayarlarına giriyoruz.
  • Burada seçenekler diyoruz.
  • Ardından karşınıza böyle bir ekran gelecek.

ssl anasayfada gözükmüyor

  • Burada 301 .htaccess yeniden yönlendirmeyi etkinleştir diyoruz.
  • Ardından sağlıklı bir şekilde yönlendirme sağlanacaktır.

Bu eklentiyi kullanmayan arkadaşlar için çoğu eklentide aynı ayarlar yüksek ihtimal bulunuyor.Buradaki anahtar kelime .htaccess ile yeniden yönlendirme yapmak.Çünkü sistemsel yönlendirmede bazen sorunlar yaşanabiliyor.

Hala sorun yaşayan arkadaşlar olursa “WordPress SSL Yönlendirme Sorunu” şeklinde bu yazının altına yorum bırakabilir.

İlginizi Çekebilir:   Worpdress Bilindik Güvenlik Açıklarını Kapatma

Yorum yapın