Blog Açmak İsteyenlere Öneriler – Başarılı Bir Blog İçin İpuçları
Blog Açmak İsteyenlere Öneriler,Herkes bir şekilde internetten para kazanmak istiyor.Bu internetten para kazanma yöntemlerinin en başlarında da bir blog sitesi açarak para kazanma yöntemi bulunuyor.Peki blog açarak para kazanmak veya bir blog ile başarı yakalamak bu kadar kolay mı? İşte bu yazı sizin için.Başarılı bir blog için neler yapılmalı? Blog açmak isteyenlere tavsiyeler nelerdir? Blog açmanın altın kuralları nelerdir? Bunların hepsine bakacağız.
Blog açmak isteyenlere öneriler vermeden önce eğer bir blogunuz yoksa blog nasıl açılır? yazımızı okuyarak ücretli veya ücretsiz blog açabilirsiniz.
Blog açma işlemini başarıyla tamamladıysanız artık blog açmak isteyenlere öneriler listemize geçebiliriz.
Blog Açmak İsteyenlere Öneriler
Özgün Olun
Başarılı bir blog için vazgeçilmez unsur özgün olmaktır.Peki özgün olmak nedir? Özgün olmak için benzersiz içerik diyebiliriz.Oradan buradan çalıp çırpma yöntemi ile blog açmaya kalkışacaksanız hiç başlamayın.Çünkü çalıntı içerikler hem başkasının emeğini çalmak demek hem de Google ve diğer arama motorları gözünde spam kutusuna düşmek demektir.Bu yüzde özgün olmak başarılı bir blog için en önemli unsurlarından biridir.
Devamlı Olun
Özgünlük tamam peki ya devamlılık? Birçok blog yazarı işine çok güzel başlasa da geri dönüş alamama veya sıkıldığı için bir şekilde yazmayı bırakıyor.Bu da blogun yarım kalmasına neden oluyor.Devamlılık arama matorları içinde çok önemli.Sitenizi güncel tutmak arama motarlarının böceklerini üzerinize çekecektir.Böylelikle her yazdığınız yazı çok daha çabuk indexlenecek ve sıralamaya girecektir.Bu yüzden blog yazmaya başlayacaksanız ne olursa olsun bir plan belirleyip bu plana bağlı kalacak şekilde sürekli içerik girmeye çalışın.
SEO Konusunda Bilgi Edinin
Özgün içerik yazarak zaten seonun büyük bir kısmını hallettiniz ama ya diğer kısmı? İçerik nasıl girilmeli? Anahtar kelimeler nasıl girilmeli? bunları ufak bir araştırma yaparak da öğrenebilirsiniz.Her blog yazarı SEO’ya uygun içerik nasıl olmalı? bunu bilmeli.
Blog Altyapı Seçimi
Blog yazılımı da başarılı bir blog için çok önemlidir.Eğer tamamen ücretsiz blog diyorsanız Blogge ve WordPress kurabilirsiniz.Ama ilerisi için en iyi hazır sistem WordPress altyapısıdır.Gerek yardımcı eklentileri gerek sürekli güncelleme almasıyla WordPress en iyi blog sistemlerinden birisidir.
WordPress Eklentileri
Yardımcı eklentiler başarılı bir blog için çok önemli demiştik.Yukarıda bahsettiğimiz SEO kısmına en büyük yardımcı eklentilerden biri YOAST SEO eklentisini kurarak SEO’ya katkı sağlayabilirsiniz.Peki eklentiler sadece bu kadar hangi eklentileri kurmalıyım diyorsanız WordPress için kurulması gereken eklentiler yazımıza göz atabilirsiniz.
İçerik Konu Seçimi ve Hazırlanışı
Blog Konu Seçimi
Eğer sadece bir kategoride yazmayı düşünüyorsanız bu sizin en bilgili ve yazmaktan keyif aldığınız bir konu olsun.Çünkü bilgi sahibi olduğunuz konuda içerik üretmek daha kolay olacaktır.Kategori seçtikten sonra yavaş yavaş ana kategoriden saşmadan kategorinizi dallandırabilir çok uzak olmayan yan kategorilere geçebilirsiniz.Eğer genel bir blog açacaksınız her konuda yazabilirsiniz.Burada önemli olan ihtiyaç olan bir konuda içerik üretmek.Mesela 10 yıllık bir oyunda içerik üretirseniz arama motorlarında sıralama almanız zordur çünkü zaten 10 yıl boyunca diğer bloglar içerik üretmiştir ama yeni güncel şeyleri takip ederek onlar hakkında içerik hazırlarsanız şansınız daha büyük olacaktır.
Blog İçerik Hazırlanışı
İçeriğiniz giriş gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşsun.Önemli yerleri ve anahtar kelimeleri mutlaka koyu renkle belirtin.Örneğin bu konunun anahtar kelimesi blog açmak isteyenlere öneriler.
İçeriğinizde H1 etiketini mutlaka kullanın.H1 etiketi arama motarlarının sizi daha iyi algılamasına yol açacaktı.
İçeriğiniz mutlaka görsel kullanın.Görsellere alt etiket atayarak yine arama motarlarına yazı hakkında daha iyi bilgi verin.
Yazı sonunda etkileşim isteyin.Örneğin “Yazımızda eksik olduğunu düşündüğünüz bir şey varsa yorumlarda belirtin” diyerek okuyucuyu harekete geçerin.