Dekorasyonda Turuncu İle Uyumlu Renkler

dogukan

Updated on:

Dekorasyonda turuncu ile uyumlu renkler

Turuncu iç mekan dekorasyon örneklerinde çoğunlukla odak noktası oluşturmak için kullanılan, güçlü ve baskın bir renktir. Turuncunun yer aldığı bir yaşam alanı her açıdan hareketli ve dinamik bir görünüme sahip olacaktır. Peki dekorasyonda turuncu ile uyumlu renkler neler? Yazımızın devamında ilham alabileceğiniz birbirinden etkileyici turuncu dekorasyon fikirleri ve öneriler bulabilirsiniz.

Dekorasyonda Turuncu ile Uyumlu Renkler

Sarı ve kırmızının merkezinde sıcak renkler arasında yer alan turuncu, farklı tonları ile hem modern hemde klasik tarzlar için şık bir seçenektir. Turuncuyu kullanırken iç mekanın dekorasyon tarzını göz önünde bulundurarak doğru ton seçimi yapılmalıdır. Örneğin klasik yada geleneksel bir iç mekanda parlak turuncular yerine, daha koyu olan pas rengi olarak tabir edilen turuncu tonu tercih edebilir.

Turuncu dekorasyon fikirleri 2021
Turuncu dekorasyon fikirleri 2021

Turuncu renk kombinasyon önerileri

Bu heyecan verici renk renk paletinde bir çok renk ile kusursuz bir uyuma sahiptir. Fakat önemli olan nokta, turuncuyu nerede ve nasıl kullanmanız gerektiği. Baskın ve öne çıkan bir renk olmasından dolayı dekorasyonda daha çok odak noktası oluşturmak için tercih edilebilecek bir renktir.

Bir mekanda yoğun turuncu kullanımı bir süre sonra dikkat dağınıklığına yol açabilir. Sizler için hazırladığımız renk kombinasyonları ile bu enerji dolu rengi yaşam alanlarınıza rahatça dahil edebileceksiniz. İşte dekorasyonda turuncu ile uyumlu renkler..

Turuncu ev dekorasyon fikirleri 2021
Turuncu ev dekorasyon fikirleri 2021

Turuncu ile yapılabilecek renk kombinasyonları

Turuncu gibi sıcak ve enerjik bir rengi kullanılırken onu dengelemek için doğru renk kombinasyonları tercih edilmelidir. Turuncu genel olarak bakıldığında renk şemasında hemen hemen tüm renklerle rahatlıkla eşleşebilen bir renktir. Püf nokta, turuncuyu doğru renklerle kullanmak.. İşte turuncuya yakışan renkler ve uyumlu renk kombinasyonları..

Turuncu ile uyumlu renk önerileri 2021
Turuncu ile uyumlu renk önerileri 2021

Dekorasyonda Turuncu ile Uyumlu Renkler

Beyaz – Pastel Mavi – Turuncu

İlginizi Çekebilir:   Evimizi Olduğundan Geniş Gösteren Dekor Fikirleri

Canlı bir turuncuyu dengelemek ve şık bir görünüm elde etmenin en zahmetsiz şekli turuncu yanında beyaz tonlar kullanmaktır. Beyaz her zaman olduğu gibi baskın renkleri dengeleyen bir rol üstlenir. Bu noktada bu ikiliye üçüncü bir renk eklemek isterseniz pastel mavi tonları tercih edebilirsiniz.

Turuncu ile uyumlu renkler mavi beyaz
Turuncu ile uyumlu renkler mavi beyaz

Beyaz – Çikolata Kahveler – Turuncu

Turuncunun bir çok farklı tonu olduğundan bahsetmiştik, eğer kırmızıya dönük ve koyu tonlarda bir turuncu rengi eşleştirmek istiyorsanız size önerimiz çikolata kahve tonlarını incelemeniz olacaktır. Bu ikili özellikle klasik iç mekan tarzlarında muhteşem bir görünüme sahiptir. Aynı zamanda modern tarzlar içinde güçlü bir renk kombinasyonudur.

Turuncu renk kombinasyonları
Turuncu renk kombinasyonları

Krem Rengi – Turuncu

Turuncunun şeftaliye dönük bir tonunu kullanmak istiyorsanız krem rengini mutlaka denemelisiniz. Bu ikili daha çok romantik tarzda dekore edilen iç mekanlarda tercih edilebilir. Örneğin yatak odasında bu renk kombinasyonu kusursuz bir şıklık için doğru seçim olacaktır. Turuncunun şeftali tonu dışında somon rengi içinde krem rengi uyumlu bir renktir.

Turuncuya yakışan renk kombinasyonları
Turuncuya yakışan renk kombinasyonları

Siyah – Beyaz – Turuncu

Siyah ve beyaz dekorasyonda turuncuya yakışan renkler arasında yer alırlar. Özellikle turuncu renk kullanımı konusunda hiç riske girmek istemeyenler için en zahmetsiz ve şık renk kombinasyonudur. Bu renk şeması özellikle minimalist tarzı, beyazın ve siyahın hüküm sürdüğü modern dekorasyonlar için kusursuzdur. Turuncu bu noktada aksesuar ve duvar dekorasyonunda öne çıkarılabilir.

Turuncuya yakışan renk önerileri
Turuncuya yakışan renk önerileri

Siyah – Fuşya – Turuncu

Modern görünümlü ayı zamanda feminen tarzın öne çıkacağı bir iç mekanda turuncu yanına yakışacak renkler arasında siyah ve fuşya yer alır. Bu kombinasyon son derece zahmetsizdir ve garanti sonuç verir. Fuşya tonlarını daha çok dekoratif yastıklarda, duvar tablolarında modern aksesuarda öne çıkarmayı düşünebilirsiniz.

Turuncuya yakışan renkler neler
Turuncuya yakışan renkler neler

Turkuaz – Beyaz – Turuncu

İlginizi Çekebilir:   Evimizi Dekor Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mavinin turuncu ile uyumlu renkler arasında yer aldığından bahsetmiştik. Daha açık bir mavi tonu olan turkuaz rengi, turuncu ev dekorasyonu örneklerinde sıkça karşımıza çıkan bir renktir. Bu ikili daha çok sahil tarzı evlerde, ferah ve dingin bir iç mekan dekorasyonu hayali kuranlar için ideal bir seçenektir. Burada yine dengeleyici rolü üstlenen beyazı mekanda öne çıkarmak gerektiğini unutmamalısınız.

Yorum yapın