Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri

dogukan

Updated on:

Bu makalemizde Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri üzerine olmuştur. Eğer sizler de yeni üniversiteyi kazanmışsanız yada ilk kez yurtta kalacaksanız bu makalemizi mutlaka okuyun deriz.

İlk önce yapmanız gereken gideceğiniz ilin hava durumuna bakmanız olacaktır. İklimi nasıl, kışları aşırı soğuk mu? Çünkü bu önemli bir unsur çünkü eğer aşırı soğuk değilse boş boşunuza yanınıza aşırı kalın giyişiler almayın. Çünkü yurt da kalacak öğrenciler için bu önemli, odanızı birkaç kişi ile paylaşmanızdan kaynaklı aşırı büyük bir dolaba sahip olamıyorsunuz, bu yüzden eşyalarınızın dolap dışında valiz içinde kalmasını istemezsiniz.

Diğer aşama ise valize neler koyacağınıza ve neleri gittiğiniz yerden alacağınıza karar vermek. Kişisel bakım ürünlerini gittiğiniz yerden de almanız mümkün o yüzden bir de onları alarak yük etmenizi önermem. Hem boşuna yer kaplayacak hem de niye onları taşıyanız ki? Birde bunların valizin içinde patlayıp eşyalarınıza döküldüğünü düşünsenize? Baya kötü bir durum yeni bir öğrenci için bence.

Hadi şimdi valizimize neler koyacağımızın listesini yapalım.

Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri
Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri

Eşya Listesi

Havlu

Havlunuzun renkli olmasını öneririm. Beyaz havlu çabuk kirlenir ve sizin yurtta her kirlediğinde, her yıkamak istediğiniz de yıkama gibi şansınız olmayacak. O yüzden renkli seçmenizi tavsiye ederiz.

  • El, yüz havlusu
  • Saç havlusu
  • Banyo havlusu

Banyo havlunuz olarak bornoz seçmemenizi öneririz. İlk nedeni valizde aşırı yer kaplaması ikincisi ise yıkadıktan sonra kuruması zor olması.

Terlik

Yanınıza mutlaka terlik almanızı tavsiye ederiz. Çünkü hem odanın içinde ayakkabı ile gezemezsiniz. İkincisi ise yemekhane, bahçeye inerken size kolaylık olabileceğini düşünüyoruz.

  • Tırnak makası
  • Tarak

Saç kurutma makinesi

Saç kurutma makinesi olarak küçük bir saç kurutma makinesi seçmeyi dikkat etmelisiniz. Hani şu seyahat tipi olanlardan seçmelisiniz. Hem yer kaplamaz hem de senin talebini karşılar.

İlginizi Çekebilir:   Yönetim Bilişim Sistemleri Kazanmak İçin Tavsiyeler ve YBS İncelemesi
Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri
Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri

Çamaşır Filesi

Çamaşır filesini mutlaka almalısınız. Çünkü yurtta kişisel bir çamaşır makineniz olmayacak. Birçok öğrenci ile birlikte kıyafetlerinizi aynı anda yıkamak zorunda kalacaksınız. Kıyafetlerinizin karışmasını istemiyorsanız eğer çamaşır filesini almayı unutmayın.

  • Kulak tıkacı
  • Mini dikiş seti

Sıcak Su Torbası

Kızlarımız için bence olmazsa olmaz seçeneklerin arasında. Kızlar yanınıza mutlaka almayı unutmayın.

Masa aynası

Banyoda bulunan aynada makyaj yapmak için sıraya girmek istemezsiniz sanırım. Bu yüzden bunu da valizinize eklemelisiniz. Beyler sizler için de geçerli bu sizler de ayna için sıra beklemek istemiyorsanız eğer sizde almayı unutmayın deriz.

  • 3’lü priz
  • Bardak, tabak, çatal
Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri
Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Valiz Hazırlama Tavsiyeleri

Kırtasiye ürünleri

Makas, bant, yapıştırıcı, zımba, dosya, defter gibi ürünleri almalısınız çünkü konu sınav haftası ya da projeler olduğu zaman bunlar çok işinize yarayacak. Yanınıza okuma kitaplarınızı almayı unutmayın. Eğer kitap okumayı seviyorsanız, yurt odasında kitap okumak size iyi gelecektir.

  • Askı
  • İlaç

Ağrı kesici, yara bandı, ateş düşürücü. Bunları da eklemelisiniz. Çünkü hasta olabilir ya da bir yeriniz kesilebilir. Her şeyi düşünmelisiniz.

  • Şemsiye
  • Hurç- vakumlu hurç

Dolabınıza sığmayan ya da kışlık- yazlık kıyafetlerinizi mevsimlere göre bunların içine koyarak fazladan eşyalarınızın bir kısmını fazla yer kaplamasından kurtulabilirsiniz. Bizim önerimiz vakumlu hurç ama yurtta vakumunu nasıl yaparsınız bu biraz düşündürücü bir unsur.

  • Uyku gözlüğü ( uyku bandı)

Bunu mutlaka almalısınız. Odanız da kalan arkadaşlarınız sizinle aynı anda uyumak gibi bir şartları yok. Eğer ışıktan kaynaklı uyuyamazsanız uyku bandını mutlaka bulundurun.

valiz3

  • Ütü

Ütü olayı yurttan yurda değişebilir. Bazı yurtlar bu ütüyü kullanabilirsin diye size ütü verebilir, bazıları sen çamaşırlarını ver biz ütüleriz de diyebilir ve bazıları ne halin varsa gör, ütünü getirseydin de diyebilir. Sizler her şeye hazırlıklı olmalısınız. Ya da kalacağınız yurttu arayıp bilgi alabilirsiniz. Bu daha iyi bir seçenek gibi ne dersiniz.

  • Yastık yüzü ve nevresim takımı
İlginizi Çekebilir:   ODTÜ Kazanmak İçin Tavsiyeler ve Biyoloji Bölümü İncelemesi

Bazı yurtlar bunları karşılarken bazıları biz karşılamıyoruz da diyebiliyorlar. Ama siz her şeye rağmen yurdunuzu arayıp bilgi almalısınız.

Anlattıklarımız umarım işinize yaramıştır. Bizler de öğrencilik dönemi geçirdik size tek tavsiyemiz aman bu da işime yarar diye yanınıza alıp asla kullanmadığınız eşyalarınızı yanınıza almamanız. Boş boşuna yer kaplamasın. Çünkü bunu zorluğunu daha sonralarda yaşıyorsunuz.

Eğer aklınıza takılan sorunuz olursa yorum kısmında çekinmeden bizlere sorabilirsiniz. Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Okulu kazanan arkadaşlarımızı tebrik ederiz ve başarılar dileriz. Umarım istediğiniz yeri kazanmıştınız…

 

 

Yorum yapın