Veteriner Hekim Olmak İçin Tavsiyeler ve Veteriner Hekimlik Bölüm İncelemesi

Hafsa Koçak

Updated on:

Veteriner Hekim Olmak İçin Tavsiyeler ve Veteriner Hekimlik Bölüm İncelemesi

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda Veteriner Hekim olmak isteyenlere Veteriner Fakültesi öğrencisi Çağla’nın tavsiyelerini ve bölüm hakkında incelemelerini sizlere sunduk kendisine vakit ayırdığı için teşekkür ederiz.Umarız faydalı olur.

Veteriner Hekim Olmak İçin Tavsiyeler

Öncelikle bize biraz kendinden bahseder misin?
Ben Çağla Demir. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim.

Veteriner Hekimliği okumada ki en büyük etken senin için neydi?
Belki klasik bir cevap ama gerçekten hayvanları çok seviyor olmam tabi ikinci planda da para kazanma fırsatları.

Ygs-Lys’ye nasıl çalıştın? Çalışma sisteminden bahseder misin?
Benim için özel bir durum var ben başka bir bölüm okurken bırakıp,tekrar ygs ye hazırlandım ve çok zaman ayıramadım bunun için. Ama tabi ki nerde okumak istediğinize karar verip ona göre bir plan çıkarmak en doğrusu olur. Biyoloji ağırlıklı bir bölüm olduğu için o alana ağırlık verilebilir.

Tercih yaptığın yıl ve başarı sıralamanı bizle paylaşır mısın?
Önceden belirttiğim gibi çok zaman ayıramadığım için başarı sıralamam 129.000 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam tabi bu sıralama ile Selçuk Üniversitesi’ne girmek imkansız ben ilk olarak Harran Üniversitesi’ne yerleştirildim. 2.sınıfta akademik ortalama ile Selçuk Üniversite’sine yatay geçiş yaptım.

Veteriner Hekimliği ders olarak içeriği ve zorluk derecesi nedir?
Bunu en baştan bilmek gerekli diye düşünüyorum. Deyim yerindeyse canınıza okuyorlar. Çünkü multidisipliner bir alan. Ruminant (geviş getirenler),tek tırnaklılar (at vb), carnivorlar(kedi-köpek),kanatlı,balık ve egzotik dediğimiz alanlar var. Ve ayrı ayrı hepsinin anatomisi,fizyolojisi öğretiliyor,öğrenmek zorundasınız. Bunlar da kendi içinde dişi,erkek,yavru diye ayrılır. Hepsinin hastalığı,ilacı,ilaç dozu farklıdır. Ve ayrıca hayvan sağlığı dışında insan sağlığı ile ilgili olan gıda dersleri de var. Hayvansal ürünlerle alakalı.

İlginizi Çekebilir:   Diyaliz Kazanmak İçin Tavsiyeler ve Diyaliz Bölüm İncelemesi

Mezun olan birinin çalışma imkanı ve ortalama maaş piyasası nedir?
İş bulamamak imkansız. Çok fazla sektör ve fırsatlar var. Sizin potansiyelinize ve bilginize bağlı. Bugün 1.500 lira alan hekimlerde var 30.000 lira alanlar da var. Yeni mezunlar tabi her bölümde olduğu gibi hemen yüksek meblağlar ile başlayamaz ama yükselme konusu ve çok kazanma imkanı bizim meslekte gayet mümkün.

Bölümü okumak isteyen arkadaşlar nasıl niteliklere sahip olmalıdır?
Sadece hayvan sevmek kesinlikle yeterli değil. Sabırlı,özverili,çalışamaya hazır,fedakar ve cesur olmadılırlar. Ayrıca hassas bir mide onlara sorun olabilir bazı şeyleri aşmış olmak gerekli (zira bazen derslerde kendinizi kesmek isteyeceğiniz kokular olacaktır )

Genel olarak bu bölümü okumak isteyen arkadaşlara tavsiyelerin nedir?
Vazgeçmeyin,gelin ve okuyun. Selçuk Üniversitesi akademik kadro ve hastane açısından Türkiye’de isim yapmış bir okuldur. Bünyemizde çok saygıdeğer hocalarımız ve veteriner hekimler bulundurmaktayız.

Bize vakit ayırdığın için teşekkür eklemek istediğin başka bir şey var mı?
Son olarak şunu eklemek isterim ki bu iş dünyanın en güzel işi. Sevgi,merhamet,cesaret ve umut… başka hangi meslekte böyle güzel canlılarla uğraşabilir ki bir insan. Buraya gelin ve bir köpeğin dostluğunu,bir kedinin şımarıklığını,atın asaletini,ineğin mütevazılığını görün. Kendinizi daha çok insan hissedersininiz. Herkese başarılar dilerim.


Bu soru cevap 2017 yılında yapılmıştır.

Yorum yapın