WordPress Meta Tag Nasıl Eklenir ?

Hafsa Koçak

Updated on:

wordpress meta tag ekleme

WordPress Meta Tag Nasıl Eklenir?

WordPress adı verilen internet sitesi herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmadan, internet ortamında içerik üretme ve yayınlama açısından kullanılan seçeneklerden biridir. Kişinin kendi sitesi gibi siteyi yönetmesini sağlamaktadır. Yaratıcı ve yetenekli insanların kullandığı bir platform olarak da görülebilir. Öncesinde kişi siteyi hangi amaçla kullanacağını belirtmelidir. Blog, firma, ilan, haber, forum ya da blog olarak kullanmaya karar verilir. Ona göre site içeriği oluşturulur ve site yönetilir. Hiç bir kodlama durumuna ihtiyaç duymadan kullanıcı kolaylıkla sitesinin tasarımını da gerçekleştirebilir. Ve dünya genelinde kullanılan site çeşitlerinden biridir. Ayrıca en önemli özelliği de herhangi bir ücrete ihtiyaç duyulmamasıdır.

WordPress ile Neler Yapılır?

WordPress sayesinde birçok ünlü site oluşmuştur. Hala daha yayım hayatına devam eden ve başarısını sürdüren siteler bulunmaktadır. Çok çeşitli kategoriler söz konusudur. Film ve dizi izleme siteleri bunların öncüsüdür. Emlak siteleri de WordPress altyapısı ile oluşmuş seçeneklerinden biridir. Türkiye’de birçok kişiye ulaşımı sağlar. E-ticaret altyapılı siteler oluşturulur. Bu sitelerde çeşitli şekilde alışverişler yapmak mümkündür. Moda blogları, gezi blogları, günlük blog gibi birçok kategoride siteyi oluşturmak için WordPress kullanılır. Bu seçeneği kullanmak tamamen ücretsizdir. Herhangi bir talepte bulunulmaz.

WordPress Sisteminin Özellikleri

WordPress sisteminin sahip olduğu birtakım durumlar bulunmaktadır. Eğer WordPress içerisinde yazılacak olan yazının ilgi çekmesi isteniyorsa, arama butonlarında aratıldığında ilk sıralarda çıkması isteniyorsa bazı özel kelimelerin kalın ve koyu renkli olması gerekebilir. Ayrıca meta tag adı verilen bir sistem WordPress içerisinde kullanılabilir. WordPress HTML kodunun HEAD kısmına yerleştirilmiş olan bilgi etiketleridir. Bu kısım site hakkında içerik bilgisi sunmaktadır. Taglar ile WordPress sitesi desteklenmektedir, ön plana çıkarılmaktadır.

WordPress Meta Tag Nasıl Eklenir ?

Meta Tag Ekleme Yöntemleri

WordPress paneline girilmelidir. Ardından Görünüm sekmesinin tam alt kısmında yer alan Düzenleyici bölümüne tıklanılmalıdır. Kullanılan temanın style.css dosyası kullanıcının karşısına çıkar. Sağ bölümde yer alan Tema üst bölüm (header)kısmına tıklamak gerekir. Bu pencereden tagına kişinin kendi anahtar kelimeleri girmesi gerekir. Anahtar kelimeler girilirken virgül ile ayrılmalıdır.

Örnek :

<meta name="keywords" content="güncel blog,Guzelfikir" />
İlginizi Çekebilir:   Blog Nasıl Açılır? Blog Açmak - Blog Oluştur

Yorum yapın