Nasıl Tercüman Olunur – Yeminli Tercüman Nasıl Olunur

dogukan

Updated on:

Nasil-tercuman-olunur-yeminli-tercuman-nasil-olunur

Arkadaşlar tercüman olmak için öncelikle en az bir dilimizin çok iyi olması gerekmektedir. Ana dilimizin çok iyi olduğunu varsayarak ekstra bir dilimizden bahsediyorum. Türkçe’yi şuan okuduğunuza göre bunu zaten söylemiyorum bile, bunun yanında çok iyi bir dilimizin olması gerekiyor. Fransızca olur, Japonca olur, Çince olur son yıllarda Çinliler tarafından ülkemize düzenlenen turizm faaliyetleri neticesinde çok iyi gelir elde edilebilmektedir.

Tercüman olabilmek için dilimizin çok iyi olması ve bu alanda yetkinliğimizi kanıtlayacak belgemizin olması gerekiyor.

Yeminli Tercüman Nasıl Olunur?

Son yıllarda en popüler meslekler arasında sayılan tercümanlıkların kazançları adeta dudak uçuklatıcı tarzdadır. Aylık 20 ila 50 bin TL arasında kazanç sağlayan tercümanlar sadece belli dönemlerde iş yapsalar da yıl bazında 200 ila 500 bin lira arasında bir kazanç elde etmeleri çok zor değildir. Çünkü tercümanlar rehberlik yapabilmekte yaptıkları gezi başına prim almakta bunun yanında turistlerin satışlarından da pay almaktadırlar.

tercuman-ne-kadar-kazanir
Tercüman Ne Kadar Kazanır

Üniversitelerin lisans bölümlerinde mütercim – Tercümanlık bölümleri tamda bu işi yapmak isteyen kişileri eğiten bölümlerdir. Bu alanda çalışmak isteyen kişiler liseden mezun olduklarında bu bölümü tercih ederek tercüman olmaya adım atmaktadırlar.

Tercüman olmak için sadece İngilizce ve yabancı bir dil bilmek yeterli değildir. Çünkü tercümanlık mesleği bildiğiniz dilin hangi dili iyi birliyorsanız o toplumun kültürünü de yakından biliyor olmanız gerekmektedir. Kültürünüz ve bir takım toplumsal dinamiklerini bilmediğimiz toplumların bilgilerini ülkemiz ile sentezleyemeyeceğimiz gibi bu bizim tercümanlık mesleğinde ilerleyişimizi de ciddi anlamda baltalayacaktır. Tercümanlık mesleği bu bakımdan hangi dile hakimsek o dilin gerektirdiği özelliklere de hakim olmamız gerekmektedir.

  • Tüm iş fikirlerine bakmak için İş Fikirleri isimli içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Üniversitelere tercümanlık bölümü yeni de olsa açılmıştır. Bu bölüm pek çok kişiyi mezun etmiş ve yeni bir iş kapısı açmıştır. Bu bölümden mezun olan kişiler tercümanlık bürolarında rahat şekilde iş bulabilmektedir. Tercümanlık büroları da bu kişilerle çalışmayı daha avantajlı görmektedir. 4 yıl boyunca alınan eğitim tercümanlık büroları tarafından önemsenmekte ve aynı kriterlere sahip olan iki kişiden okulunu okuyan kişiyi tercih ederek bunu istihdam etmektedirler.

İlginizi Çekebilir:   Özel Dersten Para Kazanma - Online Özel Dersten Para Kazanma

Tercüman Maaşları Ne Kadar?

Tercümanlık yapan insanlar işe ve dile göre farklı fiyat politikalarına tabi tutulduğundan her tercümanın kazandığı para bir değildir. Genel olarak tercümanların maaşları 4.000 Türk Lirası olsa da bu maaş farklı diller ve çalışılan pozisyona göre artıp yükselebilir.

tercuman-nasil-olunur
Tercüman Nasıl Olunur?

Yeminli Tercüman Maaşı Ne Kadar?

Yeminli tercümanlık yapanlar normal tercümanlardan daha fazla iş koluna sahip olduklarından maaşları da biraz daha yüksektir. Bu fiyatlar tercüme ettiğiniz dile göre değişiklik göstermektedir ancak genel olarak yeminli tercümanların maaşı 5.000 Türk Lirası olarak ortalanmaktadır.

Bu tür işlerde yaptığın tercüme dili, çalışılan yer ve edinilen pozisyon açısından farklılıklar oluşabileceğinden fiyat aralığı çok farklıdır ve çeşitli yerlere göre kazanılan para değişiklik gösterir. Ancak unutmayınız ki tercümanlık günden güne popülerlik kazanan bir iştir ve günümüz global dünya piyasasında uluslar arası iş yapmak isteyen tüm şirketler ve kişiler tercüman bulundurmak zorunda kalmaktadır.

Tercümanlık haricinde iş fikirlerini öğrenmek ve yapmak için Evde İnternet Üzerinde Para Kazanmak isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Yorum yapın